Jak efektivně koordinovat aktivity ve společnosti?

11. 08. 2015 Alena Szydlowská

Ve větších společnostech již nestačí telefon a předávání dokumentů v papírové podobě. Modul Firemní aktivity v systému Helios Orange Vám umožní velmi snadno nahradit jak telefon, tak také papírové podklady, které není možné najít zrovna ve chvíli, kdy je nejvíce potřebujete.

Pryč jsou doby telefonů u ucha a tužky v ruce

Firemní aktivity Vám pomohou nahradit telefon i papírové podklady

Buďme ale konkrétnější. Právě se vracíte z důležitého jednání, na papíře spousta poznámek, hlava plná starostí komu předat úkoly, které z jednání vyplynuly, navíc už teď víte, že na splnění všech těch úkolů nebude stačit jen jeden člověk. To Vás bude stát spoustu času, který však nemáte. Než všechny obtelefonujete, se všemi se sejdete, předáte jim informace, které máte jenom Vy, strašná představa, že? Tady řešení telefon a kopírka opravdu pokulhává, dovolím si napsat, nestačí. A to je teprve začátek, při řešení úkolů vyvstanou další dotazy, budete muset zainteresované lidi kontrolovat, no to se ještě zapotíte s telefonem u ucha a papíry v ruce. Nebo snad zvolíte námi navrhované řešení?

Firemní aktivity

V námi navrhovaném řešení, tedy Firemních aktivitách v IS Helios Orange, vše výše popisované znamená pouze sednout si na chvíli k počítači a vytvořit aktivitu – zápis z jednání. Zapište s jakou firmou a člověkem bylo jednáno a neomezujte se jen na jména, ale přidejte i kontakty, o čem jste jednali a s jakým výsledkem. Pokud z jednání vyplývají úkoly, které je potřeba řešit, sepište je a rozdělte mezi zaměstnance. Přidělte termíny, kdy mají být úkoly splněny, přiložte dokumenty, které budou potřeba při jejich řešení popř. i smlouvy. Řeknete si, to mám v hlavě a smlouvy v šanonu, tedy na papíře, zápis do počítače jen zdržuje, ale zkuste číst dál.

Máte zapsáno? Tím Vaše práce končí a nyní již budete zadanou práci jen kontrolovat, protože to co bylo zapsáno, mají k dispozici všichni uživatelé a ze zadaných úkolů je jasně patrné, kdo a co má vlastně dělat a kdy má být hotovo. Takže žádné obtelefonování a vysvětlování, vše je jasné a pokud je třeba něco upřesnit, stačí najít kontakt na zodpovědného člověka a dořešit nejasnosti. Modul spolupracuje také s MS Outlook, takže je možné poslat pozvánky na jednání, načíst a synchronizovat kalendář, odeslat emaily nebo naopak načíst emaily, které chcete připojit k zadané aktivitě.

Přehled nad obchodníky

Získáte přehled nad Vašimi obchodníky

Nyní už jen kontrolujete plnění zadaných úkolů a vše máte přehledně uložené na jednom místě. Podíváte-li se poté na konkrétní aktivitu, uvidíte, které z úkolů jsou již splněny, jak dlouho jejich plnění trvalo, na kterých se již začalo pracovat a na kterých ještě ne. Máte tedy rychlý přehled o stavu plnění aktivity a prostor do plnění úkolů zasáhnout – předat nezapočatý úkol jinému pracovníkovi, navýšit počet zainteresovaných lidí, informovat zadavatele, posunout termín splnění apod.

Jak se Vám líbí navrhované řešení? Věřím, že ano, a to ještě nevíte, že aktivity nemusíte sdílet se všemi uživateli, někdy to ani není žádoucí. Je možné je zadat tak, aby je viděli pouze konkrétní Vámi vybraní uživatelé. Jistě také není k zahození, že ze splněných úkolů je možné vygenerovat podklady pro fakturaci, na základě kterých v modulu Fakturace v IS Helios Orange fakturu vystavíte.

Pokud Vás naše řešení zaujalo, neváhejte nás kontaktovat na telefonním čísle +420 588 288 481.




Mohlo by Vás dále zajímat

Modelová ukázka provázání jednotlivých komponent

Nová generace terminálů odvádění výroby

22. 07. 2015

V současné době byl na trh uveden nový terminál, jehož předchůdce byl oblíbenou alternativou pro  odvádění výroby a provoz rutinních aplikací ve výrobě, expedici či logistice. Za pomoci systému DataHub na tomto či podobných terminálech je možné …

Pokračovat ve čtení

Vývoj moderních aplikací k Helios iNUVIO

16. 06. 2022

Vývoj moderních aplikací k systému Helios iNUVIO / Orange

Pokračovat ve čtení

Implementujeme systém Helios Orange u zákazníka ELEKTRO-LUMEN

Implementujeme systém Helios Orange u zákazníka ELEKTRO-LUMEN

31. 05. 2018

Společnost ELEKTRO-LUMEN, s.r.o. se zabývá vývojem, výrobou a prodejem průmyslových, interiérových a venkovních svítidel. Zároveň poskytuje služby od prvotního návrhu osvětlení přes montáž a instalaci až po záruční a pozáruční servis. Tato společnost se v létě …

Pokračovat ve čtení

Fun At Work

Dělají zaměstnanci vše tak, jak mají? Ne vždy…

21. 04. 2015

Občas jsou v práci chvíle, kdy zaměstnanci nepostupují úplně dle pracovních postupů nebo svojí náplně práce. Vymýšlejí nestandardní postupy, využívají pracoviště jako super místo pro hry nebo si dokonce dají šlofíka… My vám je dnes …

Pokračovat ve čtení

Saldo nad prvotními doklady v IS Helios Orange

Saldo nad prvotními doklady

27. 10. 2015

V modulu fakturace systému Helios Orange se objevila nová funkcionalita s názvem Saldo nad prvotními doklady, která umožňuje aktivně pracovat a sledovat saldo pohledávek a závazků přímo z evidence faktur.

Pokračovat ve čtení

elektronická komunikace

Elektronická komunikace z mezd

25. 11. 2015

Posíláte každý měsíc dokumenty na úřady poštou? Chcete vědět jak ušetřit čas a peníze zřízením elektronické komunikace?

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.