QMS – Reklamace

2. 06. 2016 Alena Szydlowská

Dovolím si konstatovat, že tato oblast se týká společností všech typů. Každá firma potřebuje mít přehled o reklamacích, jejich četnosti, oprávněnosti či průběhu řešení.

Oblast v IS Helios Orange řeší reklamace odběratelské i dodavatelské (samostatné agendy), vytváří přehled o stavu jejich řešení, umožňuje pohodlné sledování a dohledávání reklamací a následné ekonomické vyhodnocení.

Hlavní výhodou agendy je dosažitelnost všech klíčových záznamů souvisejících s reklamacemi z jednoho místa.

Přehled o reklamacích
Každá firma potřebuje mít přehled o reklamacích.

Reklamace není nutné zadávat samostatně přímo do agendy QMS, ale je umožněno jejich generování přímo nad položkou příjemky (dodavatelské) či výdejky (odběratelské). V případě reklamace odběratelské, na Váš výrobek, máte možnost zadávat i potřebný materiál na opravu reklamovaného výrobku.

Velmi důležitým kritériem vyhodnocení, které není ani zde opomenuto, je oprávněnost či neoprávněnost reklamace. Nesporně je také důležité mít přehled o době řešení reklamace, kterou v evidenci naleznete. Evidence Vám velmi dobře poslouží jako podklad pro jednání s odběrateli či dodavateli.

Zakomponován je i krokový plán nápravy –  8D report, který je možné vytisknout.

V případě, že Vás zaujala agenda Reklamace z nově vytvořené oblasti QMS v Helios Orange a máte zájem o podrobnější informace, kontaktujte společnost DATAMIX na telefonním čísle +420 588 288 481 nebo na emailu datamix@datamix.eu.




Mohlo by Vás dále zajímat

PF 2017 náhled

PF 2017

5. 01. 2017

Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a do nového roku hodně osobních i pracovních úspěchů.

Pokračovat ve čtení

Sběr dat ze strojních zařízení

Sběr dat ze strojních zařízení – sledování historie výroby

10. 05. 2018

Historie práce strojů. Historie průběhu výroby výrobku. Analytická data pro zjištění, co se ve výrobě stalo špatně. Hlídání kvality výroby. Toto a další témata jsou přesně to, na co máme jednoduché řešení ZAPSI.

Pokračovat ve čtení

Helios Orange pro účetnictví, plánování výroby a další oblasti podniku

Jak vybrat ERP

9. 08. 2019

Proč je důležité zvolit si vhodný ERP systém? Enterprise Resource Planning – podnikové plánování zdrojů nebo také podnikový informační systém. Jedná se o informační systém, který automatizuje procesy (jako např. prodej, výroba nebo distribuce) související …

Pokračovat ve čtení

čtečky čárových kódů – řízený sklad

Řízený sklad a Helios Orange – optimalizace

20. 09. 2020

Téma řízeného skladu je velice specifické a může být vnímáno různými firmami odlišně. V tomto příspěvku se k této problematice dostáváme ze segmentu malých a středních e-shopových či obchodních firem, které využívají ke svému řízení …

Pokračovat ve čtení

Organigram – webová aplikace hodnocení zaměstnanců / náhled

Hodnocení zaměstnanců

23. 11. 2016

Dle posledních průzkumů Bersin by Deloitte i profesionálního sdružení založené roku 1913 pro řízení lidských zdrojů CIPD (The Chartered Institute of Personnel and Development) se v loňském roce ukázalo, že většina manažerů a podřízených nemá …

Pokračovat ve čtení

PF 2018

18. 12. 2017

Vážení zákazníci, rádi bychom Vám poděkovali za přízeň a spolupráci v roce 2017 a zároveň Vám popřáli…

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.