IceBerg Rent – Systém pro půjčovny sportovního vybavení

23. 01. 2017 Alena Szydlowská

Vlastníte půjčovnu sportovního vybavení a ještě nemáte vhodný software, který by Vám pomohl s evidencí zákazníků, skladových položek, výpůjčkami nebo rezervací? Pak vyzkoušejte IceBerg Rent.

IceBerg Rent je komplexním řešením pro půjčovny sportovního vybavení, které zahrnuje jak software, tak hardware. Díky své modularitě a flexibilitě umožňuje nasazení pro malé i velké půjčovny s neomezeným počtem skladových položek, včetně možnosti použití na více propojených půjčovnách zároveň. Systém řeší kompletní skladovou evidenci i procesy půjčování, vracení a odprodeje vybavení. Všechna data a procesy v systému je možno sledovat, filtrovat a třídit a využívat ve statistikách (přehledy tržeb, evidence skladových položek, inventury a další). Tato obchodní data mohou poté posloužit i jako podklad pro další rozvoj půjčovny zákazníka.

Všechny potřebné činnosti (evidence zákazníků, skladů, rezervace a výpůjčky)

  • Systém IceBerg Rent umožňuje detailní evidenci zákazníků včetně osobních údajů vztahujících se k lyžování (věk, výška, hmotnost, lyžařská zdatnost), půjčování (čísla osobních dokladů, možnost vložit fotografie dokladu) a stanovení cen (Zákaznické slevové skupiny).
  • Systém umožňuje snadnou a flexibilní tvorbu ceníků. Zákazník si může sám spravovat „Ceníky položek“ (např. Lyže standard, Lyže VIP) a ty přiřazovat jednotlivým položkám na skladě. Dále může definovat základní „Ceníky“ (např. Pultový, Cestovní kanceláře, Sety) a zadat ceny pro každou kombinaci Ceníků položek a základních Ceníků. Na základě těchto definic potom systém plně automaticky počítá cenu vypůjčení pro každou položku přidanou na rezervaci nebo výpůjčku (na základě přesného času dodání a vrácení položky je automaticky vypočítán počet dní s přesností na půldny). Na výslednou cenu se dále promítá případná zákaznická sleva. Celkové i položkové ceny mohou být zobrazeny také v cizích měnách (až 2 cizí měny současně).

    Protokol o zapůjčení mezi..

    Protokol o zapůjčení

  • Pro každou půjčovnu je zadán 1 nebo více skladů, kde je evidováno veškeré vybavení (lyže, snowboardy, boty, …) a doplňky (hole, lyžařské brýle, oblečení, …). Systém v reálném čase zobrazuje stav jednotlivých položek (zda jsou na skladě, v rezervaci, pronajaty, prodány nebo vyřazeny) včetně vazby na doklad, který změnu stavu provedl (např. doklad výpůjčky). Zboží lze na sklad jednoduše navádět pomocí dokladů Příjemek a také převádět mezi půjčovnami pomocí dokladů Výdej z půjčovny a Příjem do půjčovny.
  • Skladové položky lze pro zákazníka rezervovat, vypůjčit anebo odprodat (např. po ztrátě zapůjčených věcí zákazníkem), systém automaticky hlídá, aby stejná položka nemohla být rezervována ve stejný čas vícekrát
  • Každá skladová položka si s sebou nese kompletní historii (naskladnění do systému, všechny výpůjčky a převody mezi sklady, případný odprodej nebo vyřazení). Lze tak snadno dohledat manipulace s položkou (dohledat předchozího zákazníka, pokud došlo např. k poškození) a také zobrazit a vyčíslit využití položky (kolikrát byla vypůjčena a na jak dlouhé období celkem, kolik činí celkové tržby na tuto položku, jaká byla nákupní cena). Na základě těchto údajů je možno v systému nastavit také automatický vzorec pro amortizaci (pro účely odprodeje používaných položek zákazníkům)

Nepřetržitý online přístup do systému

Server systému je umístěn v serverhousingu na páteřním připojení do internetu, ale dle požadavku zákazníka lze systém zprovoznit také na lokální síti (není nutné připojení k internetu). K systému lze přistupovat odkudkoli kdekoli pomocí webového prohlížeče, není tedy potřeba žádná instalace u klienta. Přístup do jednotlivých půjčoven lze pro zvýšení bezpečnosti omezit jen na určité IP adresy (pevné počítače na půjčovnách, připojení z domu, kontrola správnosti přihlášení uživatele vůči správné půjčovně, pokud např. pracuje na více půjčovnách apod.). Pro zvýšení dostupnosti systém automaticky ukládá doklady výpůjček také na lokální počítač. Při výpadku připojení k síti tak obsluha může dohledat výpůjčku příslušného zákazníka a ověřit si tak potřebné údaje (že je vrácení kompletní a v termínu apod.). Stejně tak je možno vytvářet pomocí dodaných šablon výpůjčky offline, vytisknout je zákazníkovi, a po obnovení spojení je do systému jednoduše naimportovat.

Další funkce

  • Systém podporuje ve všech procesech čárové kódy.
  • Systém podporuje výměnu zboží zákazníkem a s tím související
    Ukázka systému IceBerg Rent

    Ukázka systému

    poměrný přepočet ceny.

  • Systém podporuje půjčování a vracení na více půjčovnách najednou.
  •  Systém zobrazuje přehledy položek, které se mají v nejbližší době půjčovat nebo vracet, aby se obsluha mohla připravit.
  • Stejně tak systém zobrazuje položky, které se převádějí na další půjčovnu.
  • V systému je implementována sestava Přehledu tržeb, která umožňuje pro jednotlivé nebo všechny půjčovny zobrazit kompletní přehled tržeb za libovolné období. Tržby jsou dále seskupeny dle typů platby (zálohy, doplatky, přeplatky (vrácení)) a způsobů úhrady (hotově, platební kartou, na fakturu)
  • Ve všech částech systému je možno využívat pokročilé filtrování a řazení dat, lze tak dohledávat např. zákazníky, konkrétní pronajaté vybavení, smlouvy určitého pracovníka, porovnávat skladový stav se skutečným (inventura zboží) atd.

Čtečky čárových kódů

Systém je schopen fungovat i zcela bez jakýchkoliv dalších hardwarových zařízení (čteček kódů apod.), stačí pouze počítač s webovým prohlížečem. Dodatečná hw zařízení ale významně zvyšují komfort a efektivitu řešení. Systém proto podporuje následující řešení:

Systém podporuje čárové kódy

Podporuje čárové kódy

  • čtečky čárových kódů (drátové i bezdrátové, připojené přes COM, USB, BlueTooth atd.)
  • nabízíme také vlastní tisk čárových kódů na značkový materiál 3M (s ochrannou vrstvou proti smytí a poškrábání)
  • kamera/snímač pro ukládání fotografií osobních dokladů zákazníků (fotografie OP místo zálohy za vypůjčení)
  • dotykový terminál, kde si může zákazník sám vyplnit údaje o své osobě (jméno, příjmení, adresa, lyžařská zdatnost, tělesné míry apod.) a vytištěný štítek nechat jednoduše načíst u obsluhy systému

 

Cenová nabídka systému IceBerg Rent

Nabídka se vztahuje na 1 půjčovnu a 1 databázi, pro bližší informace prosím volejte naší obchodní reprezentantce na 608 084 784 nebo piště na veronika.ruzickova@datamix.eu.

 

Ceník společnosti DATAMIX

1) Dopravné: 9 Kč/km + 400 Kč / hod / os – čas na cestě, v případě nutnosti náhrady na ubytování.
2) Implementační práce: 1100 Kč/hod bez DPH (dle oblasti, rozsahu – samostatné nabídky na základě poptávek).
3) Nabídka na rozšíření systému – např. vyvineme modul EET a stávajícím zákazníkům jej nabídneme.

Pokud Vás systém IceBerg Rent zaujal a máte další dotazy nebo máte například zájem o vyzkoušení testovací verze (DEMA), neváhejte se obrátit na naši obchodní reprezentantku na čísle 608 084 784 nebo emailu veronika.ruzickova@datamix.eu.




Mohlo by Vás dále zajímat

Vývoj zákaznických portálů a B2B řešení: Posunujeme vaše podnikání na vyšší úroveň

23. 05. 2023

V dnešním digitálním světě je nezbytné, aby podniky udržovaly krok s vývojem a poskytovaly svým zákazníkům a obchodním partnerům moderní a uživatelsky přívětivá řešení. V rámci naší práce v Datamixu se specializujeme na vývoj zákaznických …

Pokračovat ve čtení

program pro půjčovny sportovního vybavení

Novinky verze 2.2.25 aplikace DATAMIX Rent – červen 2021

9. 06. 2021

Přinášíme opět výčet zajímavých novinek v naší moderní aplikaci DATAMIX Rent určené pro půjčovny sportovního vybavení, strojů, zdravotních pomůcek, lyžařských škol. Do nové sezóny 2021 přinášíme tyto novinky: On-line, on-line, on-line – napojení na objednávkové …

Pokračovat ve čtení

IceBerg Rent - Systém pro půjčovny sportovního vybavení

IceBerg Rent – Systém pro půjčovny sportovního vybavení

23. 01. 2017

Vlastníte půjčovnu sportovního vybavení a ještě nemáte vhodný software, který by Vám pomohl s evidencí zákazníků, skladových položek, výpůjčkami nebo rezervací? Pak vyzkoušejte IceBerg Rent. IceBerg Rent je komplexním řešením pro půjčovny sportovního vybavení, které zahrnuje …

Pokračovat ve čtení

McKinsey 7S framework

McKinsley 7s framework

7. 04. 2015

Během mého manažerského studia a praxe je jedna věc, která na mne postupně dělala čím dál větší dojem. Jedná se o McKinsley 7S Framework. Základní podstata tohoto sdělení je, že úspěšné firmy vědomě nebo nevědomě rozšiřovaly …

Pokračovat ve čtení

program pro půjčovny sportovního vybavení

Předváděcí akce s týmem DATAMIX Rent na Prachárně

5. 08. 2020

V červenci jsme se zúčastnili předváděcí akce zaměřené pro prodejny a půjčovny sportovního vybavení, která se konala v Olomouci v hotelu Prachárna. Po úspěšné předváděcí akci, která se konala během zimní sezóny v hotelu Duo …

Pokračovat ve čtení

Modelová ukázka provázání jednotlivých komponent

Nová generace terminálů odvádění výroby

22. 07. 2015

V současné době byl na trh uveden nový terminál, jehož předchůdce byl oblíbenou alternativou pro  odvádění výroby a provoz rutinních aplikací ve výrobě, expedici či logistice. Za pomoci systému DataHub na tomto či podobných terminálech je možné …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.