Jak vybrat ERP

9. 08. 2019 Alena Szydlowská

Proč je důležité zvolit si vhodný ERP systém?

Enterprise Resource Planning – podnikové plánování zdrojů nebo také podnikový informační systém.

Jedná se o informační systém, který automatizuje procesy (jako např. prodej, výroba nebo distribuce) související s fungováním společnosti. Mezi jeho další výhody patří například jeho schopnost centralizovat informace a optimalizovat tok pracovních dat a dokumentů. Opravdu dobrý ERP systém navíc pomáhá zlepšit komunikaci se zákazníky i s obchodními partnery. Samozřejmě Vám také poskytuje přehled o stavu položek ve skladu a práci s nimi automatizuje. K těmto informacím se navíc můžete dostat odkudkoliv.

Společnost zvažující nákup nového ERP systému stojí před nelehkým a velmi důležitým rozhodnutím. Jaký systém vybrat? Při výběru totiž velmi záleží, jestli je daný systém pro Vaši firmu vhodný. Ne všechny systémy Vám mohou nabídnout přesně to, co hledáte, protože mohou být například vyvinuty pro společnosti fungující v jiných odvětvích. Investice do dobrého systému může výrazným způsobem Vaši firmu posunout vpřed, a proto je velmi důležité věnovat pozornost správnému výběru a situaci nepodcenit.

Jak vybrat vhodný IS
Jak zvolit vhodný ERP systém

Jak zvolit vhodný ERP systém?

1) Rozmyslete si a sepište, co všechno od nového systému očekáváte.  ERP systém totiž nedokáže vyřešit všechny potíže. Jsou situace na které je i sebelepší systém krátký a špatně fungující firmu nespasí. Pokud budete mít předem vyjasněné potřeby a požadavky, bude se Vám nový software a potažmo i jeho dodavatel vybírat mnohem jednodušeji. 

2) Pozorně se porozhlédněte na internetu a zároveň se poptejte ve firmách ve Vašem okolí, které jsou Vám typově podobné, jaký používají informační systém – získáte tak přehled o možnostech, které Vám trh nabízí.

3) Pokud si již vyberete mezi systémy své favority, o kterých byste se rádi dozvěděli něco víc, sjednejte si schůzky s jejich dodavatelem a nechte si systém ukázat, rozhodně nekupujte zajíce v pytli.

4) Nevybírejte pouze podle cen, protože nejlevnější řešení rozhodně nemusí být zároveň to nejlepší. Pokud se budete při výběru řídit hlavně cenou, můžete v tuto chvíli sice ušetřit, ale postupem času zjistíte, že nesplnil Vaše očekávání.

5) Pokud se již rozhodujete mezi konkrétními dodavateli – zjistěte si jejich reference. Firma, která nemá co skrývat, nebude mít problém Vám sjednat návštěvu u některého ze svých zákazníků, který Vám bude typově podobný tak, abyste si mohli sami ověřit, jak informační systém funguje v praxi. O tom jak vybrat správného dodavatele Vám napíšeme zase v příštím článku.

Na reference firmy Datamix se můžete podívat zde.

ERP systém Helios Orange
Helios Orange

Naše firma DATAMIX je specialistou na systém HELIOS Orange.

Jedná se o moderní a úspěšný informační systém určený moderním a úspěšným firmám. Naši klienti jsou především výrobní společnosti z potravinářského, strojírenského a plastikářského oboru a také velkoobchodní společnosti.

HELIOS Orange patří mezi nejrozšířenější podnikové informační systémy pro segment malých a středně velkých podniků. Inspirací k vytvoření tohoto systému byly potřeby a přání zákazníků. HELIOS Orange je moderní informační systém, který poskytuje uživateli inovativní a zcela nový přístup k důležitým datům. Zrychluje jeho každodenní práci a přináší celou řadu funkcionálních novinek a vylepšení.




Mohlo by Vás dále zajímat

lepší business

ERP systém Helios Orange pro zefektivnění organizace práce

10. 07. 2015

V 90-tých letech začala spousta lidí podnikat, někteří byli neúspěšní a s podnikáním skončili, jiní podnikají dodnes.

Pokračovat ve čtení

Užitečnost Helios Orange v potravinářství – systém řízení výroby a šarže

Užitečnost Helios Orange v potravinářství – systém řízení výroby a šarže

19. 09. 2020

Jedna z klíčových specifik potravinářského průmyslu je přístup k evidenci šarží prakticky všeho, co souvisí s finálním výrobkem – od surovin a obalů přes výrobní proces k polotovarům až po expedici jednotlivých balení finálních výrobků. Svou roli zde …

Pokračovat ve čtení

čtečky čárových kódů – řízený sklad

Řízený sklad a Helios Orange – optimalizace

20. 09. 2020

Téma řízeného skladu je velice specifické a může být vnímáno různými firmami odlišně. V tomto příspěvku se k této problematice dostáváme ze segmentu malých a středních e-shopových či obchodních firem, které využívají ke svému řízení …

Pokračovat ve čtení

Propojení související s problematikou objednávek prací, evidencí práce a mzdovou oblastí

Vedete docházku a objednávky prací v excelu? Zadáváte mzdy ručně?

14. 01. 2016

Nemáte žádný docházkový systém? Potřebujete mít přehled, na čem Vaši zaměstnanci pracují, a nechcete, aby jim zadávání trvalo spoustu času? Jezdíte pracovat k zákazníkům a potřebujete mít podklad pro fakturaci materiálu a služeb? Máte Helios Orange? …

Pokračovat ve čtení

Den otevřených dveří v Datamixu

14. 12. 2021

Zajímá vás, jak vypadá firma, která vytváří informační systémy, software na zakázku, webové a mobilní aplikace? Chcete vidět, jak se v praxi vyvíjí softwarové produkty? Hledáte zajímavé místo pro stáž či brigádu? Přijďte se k …

Pokračovat ve čtení

Přehled nad úkoly a zjednodušení schvalovacího procesu

Zaveďte Workflow do Vaší společnosti

28. 08. 2015

Ztrácejí se Vám důležité dokumenty při „schvalovacím kolečku“? Trvá Vám proces schvalování faktur a dokumentů dlouho? Telefonují Vám dodavatelé z důvodu neuhrazení faktury, kterou Vy však nemůžete ani najít? Chcete ušetřit papír spotřebovaný na „zbytečný“ tisk …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.