Proč platit maintenance aneb výhody systémové podpory

28. 02. 2017 Alena Szydlowská

Platba maintenace byla a je jedním z nejdiskutovanějších témat mezi zákazníky. V dnešní době již málokterý software nemá jako součást pořizovací ceny právě tuto složku. Maintenance neboli systémová podpora je prostě nedílnou součástí prodeje a není možné koupit licenci software bez ní. Proč ji má ale zákazník dobrovolně platit, a co mu to přinese?

Význam maintenance neboli systémové podpory

Konkrétně v případě systémů Helios Orange a Helios Easy se jedná o pravidelný paušální poplatek, jehož cílem je garance dalšího rozvoje systému v souladu s nejnovějšími trendy a technologiemi. V rámci maintenance Vám naše firma DATAMIX i výrobce těchto systémů, společnost Asseco Solutions, garantují především telefonickou i emailovou konzultační podporu, časově neomezenou záruku na legislativu, kterou naši zákonodárci poslední dobou poměrně často upravují a celkovou funkčnost systému.

Základní pravidla systémové podpory systémů Helios

  • Služba systémové podpory je poskytována vždy na dobu 12 měsíců (1 rok).
  • Počátek platnosti poskytování služeb systémové podpory je stanoven na datum podpisu smlouvy o systémové podpoře.
  • Pokud uživatel nemá předplacenu systémovou podporu, nemůže obdržet vývojové verze software a nárokovat služby systémové podpory. Zároveň nebude mít časem systém v souladu s platnou legislativou ČR.
  • Při dokupech dalších modulů do systémů Helios Orange či Helios Easy se z těchto dokupů taktéž hradí roční systémová podpora, která je následně přičtena k celkové roční částce.

Co Vám platba maintenance přinese?

  • Update systému dle legislativních změn = neustálý soulad Helios Orange či Helios Easy s legislativou ČR u existujících modulů.
  • Pravidelný upgrade systému = rozšiřování funkcí a rozvoj informačního systému, všechny nové verze a funkce u všech zakoupených modulů.
  • Hot-line/hot-mail = základní pomoc zákazníkovi prostřednictvím telefonu nebo e-mailu. V případě naší firmy DATAMIX ještě může zákazník zadat svůj požadavek prostřednictvím interní webové aplikace, do které dostane přístup.
  • Technologickou garanci – kompatibilitu s podporovanými operačními systémy, databázovými nástroji a ostatními softwary spolupracujícími s IS Helios.
  • Možnost řešení Vašich požadavků vzdáleným přístupem, bez nutnosti osobních návštěv konzultantů.
  • Přidělení pracovníka oddělení Péče o zákazníky, jež je zodpovědný za řešení Vašich požadavků a potřeb s ohledem na Vaši spokojenost.
  • Pravidelné informace prostřednictvím firemního časopisu, oborových časopisů a dalších písemných materiálů ze ze strany dodavatele nebo výrobce systému.
  • Využívání speciálních zákaznických akcí a jiných speciálních programů pro zákazníky.
  • Garanci výjezdu konzultanta / technika v případě „havárie“ systému.
  • On-line wikipedii – aktualizaci komplexní kontextové dokumentace, včetně elektronických průvodců, zasílání informací o novinkách, zásadních změnách apod.



Mohlo by Vás dále zajímat

Vývoj moderních aplikací k Helios iNUVIO

16. 06. 2022

Vývoj moderních aplikací k systému Helios iNUVIO / Orange

Pokračovat ve čtení

Vánoční motiv

Vánoční přání

15. 12. 2015

Vážení zákazníci a obchodní partneři, rádi bychom Vám poděkovali za Vaši přízeň a zároveň popřáli…

Pokračovat ve čtení

Dokončení implementace Helios Orange ve firmě ALLGARD CZ

Dokončení implementace Helios Orange ve firmě ALLGARD CZ

6. 06. 2018

Společnost ALLGARD CZ s.r.o. se v červnu roku 2017 rozhodla pro nasazení informačního systému Helios Orange a jeho implementací pověřila právě nás. ALLGARD poskytuje služby spojené s problematikou povrchových úprav, navrhuje nátěrové systémy, provádí protikorozní, protipožární či …

Pokračovat ve čtení

Jak se žije v IT? u pc

Jak se žije v IT?

21. 05. 2015

O „ajťákách“ se říká spousta zvláštních věcí, hlavně vládne představa, že jsou to podivíni, kteří pomalu neznají ani denní světlo. Tak hrozné to ale naštěstí není, jsou to civilizovaní mladíci, jak ukázala nová studie, která …

Pokračovat ve čtení

program pro půjčovny sportovního vybavení

Předváděcí akce s týmem DATAMIX Rent na Prachárně

5. 08. 2020

V červenci jsme se zúčastnili předváděcí akce zaměřené pro prodejny a půjčovny sportovního vybavení, která se konala v Olomouci v hotelu Prachárna. Po úspěšné předváděcí akci, která se konala během zimní sezóny v hotelu Duo …

Pokračovat ve čtení

program pro půjčovny sportovního vybavení

Novinky DATAMIX Rent/ IBR verze 2.66

5. 10. 2019

Přinášíme opět výčet zajímavých novinek v naší moderní aplikaci DATAMIX Rent určené pro půjčovny sportovního vybavení, strojů, zdravotních pomůcek, lyžařských škol. Do nové sezóny 2019 přinášíme verzí 2.66 tyto novinky: Lepší způsob práce s ceníky …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.