Sběr dat ze strojních zařízení – sledování historie výroby

10. 05. 2018 Tomáš Szydlowski

Historie práce strojů. Historie průběhu výroby výrobku. Analytická data pro zjištění, co se ve výrobě stalo špatně. Hlídání kvality výroby. Toto a další témata jsou přesně to, na co máme jednoduché řešení ZAPSI.

V ideálním světě by investor, majitel nebo výrobní ředitel jednoduše nakoupil stroje, řekl lidem, co mají dělat a vše by krásně fungovalo jako na drátkách. V naší realitě se to mnohdy nedaří, stroje pracují spíše mimo plný výkon, dochází k určitému množství chyb a údržba i servis mají co dělat a ustavičně nestíhají.

Hlídání kvality výroby

Jsme přesvědčeni, že existence záznamu historie výroby u výrob, kde figurují stroje a výrobní linky, má zásadní dopad na kvalitu výroby a její konzistentní udržení na požadované úrovni a jejím zvyšování. Důvod je prostý. V případech, kdy dochází ke kolísání kvality výrobků vlivem selhání obsluhy strojů (vědomé nebo nevědomé), jsou podklady ze záznamu, kde se dozvíme, jak stroje pracovaly, klíčovým podkladem pro realizaci opatření. Bez nich je výrobní ředitel odkázán na spoustu „myslíme si, že“.

Ušetříte peníze

Investor nebo majitel strojů si tato zařízení pořídil s vizí produkce. Sledování výkonu produkce těchto zařízení je nezbytná součást systému kontroly ochrany této investice.

Podstatný přínos

Chceme, abychom situaci ve výrobě radikálně zlepšili. S našimi zařízeními a softwarem usilujeme o posun v oblasti kontroly kvality výroby a zvýšení efektivity výkonu strojů.

Evidence spotřeby stroje a její optimalizace

Vedlejším přínosem je přibližné monitorování spotřeby elektrické energie stroje. Umíme rovněž přesně změřit spotřebu elektrické energie celého objektu, celé série strojů apod., a na základě výsledků měření navrhnout optimalizaci spotřeby energie a její úsporu zákazníkovi.

Zkouška zadarmo

Natolik našemu řešení věříme, že Vám jej půjčíme pro jeden stroj zdarma. Budeme chtít uhradit pouze dopravu a zapojení, což je investice v řádu jednotek tisíc korun. Umíme zapojit a sledovat jakýkoliv stroj, který má napájení elektrickou energií.

Jednoduchost

Naše řešení je vhodné pro každou výrobu, kde figurují stroje nebo výrobní linky. Instalace je otázkou běžného elektrikáře, který na DIN lištu zapojí naše zařízení a velice jednoduše připojí stroj k monitoringu. Instalace serverové části je otázkou jednotek hodin. Následně je umožněn sběr dat a jejich vyhodnocení.

Možnosti konfigurace řešení

Řešení je jednoduše konfigurovatelné na úrovni hardware i software. Naše myšlenka byla, aby zapojení mohl realizovat běžný elektrikář a modifikaci mohl provádět mírně zkušený technický pracovník.

Výstupy

Výstupy jsou dostupné prostřednictvím webového prohlížeče nebo se mohou stát součástí Vašeho informačního systému.

Chcete zlepšit kontrolu ve výrobě, chcete, aby Vaše stroje samy přivolávaly servisního pracovníka v případě výpadku, chcete mít přehled o historii výroby, chcete si řešení vyzkoušet zadarmo? Obraťte se na nás ZDE.

Pro příklad můžeme uvést několik firem, které již řešení ZAPSI využívají:

ADOZ, s.r.o.

BOKI Industries a.s.

CDS – VIROPLASTIC CZ s.r.o.

DIPEX, spol. s r.o.

Fatra, a.s.

KOVO – PLAZMA s.r.o.

Letoplast s.r.o.

Novibra Boskovice s.r.o.

OEZ s.r.o.

Profika Sk, s.r.o.

WEBA Olomouc, s.r.o.




Mohlo by Vás dále zajímat

Odvádění výroby,

Odvádění výroby – sběr dat z výroby

14. 07. 2015

V oblasti řízení výroby existuje velmi zajímavá oblast sběru a vyhodnocení dat přímo z výrobních procesů a pracovišť. V současné době vidíme několik pohledů na toto téma. Z našeho pohledu implementátora informačních systémů situaci vnímáme tak, že jako první mají být zodpovězeny …

Pokračovat ve čtení

Správný parťák pro implementaci

Víte, čím se od sebe liší různé informační systémy?

20. 10. 2020

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství informačních systémů, až se v tom zákazníci začínají ztrácet a pořádně nevědí, který je pro ně ten vhodný a který si vlastně mají vybrat. Někteří potřebují pouze …

Pokračovat ve čtení

Zahajujeme spolupráci se společností SPORTISIMO s.r.o.

27. 08. 2019

Zahajujeme spolupráci se společností SPORTISIMO s.r.o Naše cloudové řešení program pro půjčovny DATAMIX Rent využívá pro své pobočky firma SPORTISIMO s.r.o., přední maloobchodní prodejce zaměřený na sportovní vybavení, oblečení a obuv. Jsme hrdí, že můžeme …

Pokračovat ve čtení

Projekty v Helios Orange

28. 07. 2021

Projekty v informačním systému Helios Orange nabízejí silný nástroj pro evidenci, plánování a řízení průběhu projektů. Modul je určen pro firmy provádějící projektová řízení, pro výrobní společnosti s potřebou evidovat, plánovat a řídit předvýrobní a povýrobní etapy, …

Pokračovat ve čtení

program pro půjčovny sportovního vybavení

Novinky verze 2.65 aplikace IBR/DATAMIX Rent

28. 08. 2019

Přinášíme opět výčet zajímavých novinek v naší moderní aplikaci DATAMIX Rent určené pro půjčovny sportovního vybavení, strojů, zdravotních pomůcek, lyžařských škol. Do nové sezóny 2019 přinášíme tyto novinky: Nový způsob přeskladnění – vynikající pomůcka pro …

Pokračovat ve čtení

lepší business

ERP systém Helios Orange pro zefektivnění organizace práce

10. 07. 2015

V 90-tých letech začala spousta lidí podnikat, někteří byli neúspěšní a s podnikáním skončili, jiní podnikají dodnes.

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.