Přehled našich vybraných projektů za 3. kvartál 2020

9. 10. 2020 Tomáš Szydlowski

Vážení čtenáři,
v dnešním článku vám představíme průřez realizovanými nebo probíhajícími projekty,
na kterých jsme v Datamixu pracovali v posledních několika měsících.

  • Navrhli jsme koncept řízení výroby u našeho významného zákazníka. S hlavní myšlenkou řídit lidi s pomocí intuitivního software a s propojením řady informačních technologií a systémů. Tento krok je pro nás významný z pohledu vyjasnění si metodik, technologií, cílů a návrhu funkčního prototypu našeho budoucího produktu, který má významně pomoci s řízením v prostředí českých firem.
  • Pracovali jsme na našem B2C online rezervačním systému, který byl vylepšen o volnou definici atributů položek zboží. Naši zákazníci si užívají absolutní svobody a umí sami definovat vlastnosti svého zboží jako je např. délka, barva, tuhost, velikost, prostě libovolné vlastnosti, umožňující lepší prodej.
Logo systému Helios Orange
  • Pro našeho významného zákazníka jsme vyvinuli webovou aplikaci pro správu a organizaci servisu. Včetně zajištění integrace na ERP systém Helios Orange.
  • Pomocí integrace dvou informačních systémů jsme propojili čerpací stanici a správu PHM čerpání. Opět jsme mohli využít našich znalostí z oblasti vývoje software na zakázku a ERP Helios Orange.
  • Výrazně jsme zapracovali na pilotním projektu sběru dat z výrobních linek, strojů a pracovišť včetně realizace datových můstků a integrace mezi docházkovým systémem ANET, informačním systémem Helios Orange a MES systémem firmy Zapsi.
  • A také jsme implementovali systém Helios Orange u našich nových zákazníků.

Během letních měsíců u nás pracoval velice šikovný stážista, který obohatil naši aplikaci Mobilní obchodník o offline režim. Tento upgrade umožní realizovat objednávky na Android tabletech i bez aktuální dostupnosti internetu. Díky Mobilnímu obchodníkovi je možné tvořit objednávky přímo u zákazníka a následně je zpracovávat v ERP Helios Orange.

Pro náš cloudový produkt DATAMIX RENT, který je určený zákazníkům z rental byznysu, jsme vyvinuli řadu vylepšení a rozšíření. Například:

  • Vouchery a kupóny – toto rozšíření umožní snadné napojení přes API na systémy třetích stran, které prodávají vouchery, a jejich integraci do naší aplikace.
  • FlexiBee a Pohoda API integrace – napojení RENTU na účetní systémy FlexiBee a Pohoda. Přes API přenášíme doklady do těchto systémů.
  • Koncept jednoho dokladu – půjčujte, prodávejte a servisujte z jednoho místa a s jedním dokladem.
  • Kombinace plateb – záloha v hotovosti, částečná úhrada služeb kartou, nákup zboží na fakturu. Snad všechny možné kombinace a možnosti plateb pro velké a náročné zákazníky. Včetně EET.

A v neposlední řadě jsme pro náš další cloudový produkt DATAMIX Project Monitor realizovali řadu uživatelských požadavků – např. evidenci fakturace nad jednotlivými etapami zakázek, definici úvazku nad zaměstnancem a další.




Mohlo by Vás dále zajímat

Mobilní čtečka čárových kódů

Využití čteček čárových kódů v řízeném skladu v systémech Helios Orange a Datahub

3. 11. 2020

Jistě není nutné v dnešní době zdůrazňovat, jak je důležité mít systém ve svých skladových položkách, aby bylo možné uspokojit požadavky zákazníka vždy k jeho plné spokojenosti. To ovšem předpokládá přesnou evidenci skladových zásob a jejich umístění …

Pokračovat ve čtení

Setkejte se s námi a s našimi zákazníky

Setkejte se s námi a s našimi zákazníky

28. 06. 2016

Vážení obchodní partneři, dovolujeme si Vás jménem společnosti DATAMIX Solutions s.r.o. pozvat na bezplatný seminář Helios Orange. Informace o jeho konání a program semináře naleznete v níže přiložené pozvánce.Rádi uvítáme jak naše stávající zákazníky, tak …

Pokračovat ve čtení

Helios silver partner

Silver partner pro HELIOS Orange

8. 01. 2018

Vážení zákazníci, s radostí Vám oznamujeme, že jsme i pro letošní rok 2018 obhájili u společnosti Asseco Solutions, a.s. status Silver partner pro informační systém HELIOS Orange. Děkujeme Vám za přízeň, i díky Vám jsme …

Pokračovat ve čtení

Vztahy s obchodními partnery

QMS – Vztahy s obchodními partnery

17. 05. 2016

Chcete mít přesnější informace o Vašich dodavatelích a odběratelích? Nestačí Vám pouze seznam organizací rozdělený na odběratele a dodavatele? Postrádáte podrobnější informace?

Pokračovat ve čtení

Zásadní ingredience úspěšné implementace informačního systému

Zásadní ingredience úspěšné implementace informačního systému

16. 04. 2021

Každý, kdo implementoval informační systém ví, jak složitý je tento proces a jak spletité jsou cesty od  představy až po realizaci. Víme také, jak moc se v některých případech liší představa od výsledné skutečnosti. V tomto článku …

Pokračovat ve čtení

Potravinářská výroba - sýry

Potravinářské firmy a automatizace – seminář

15. 05. 2018

Řízení potravinářské výroby, sběr dat z potravinářské výroby, provázání výroby a informačního systému v potravinářských firmách. Automatizace v potravinářských firmách – toto jsou témata semináře, který pořádáme v červnu 2018.

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.