Potravinářské firmy a automatizace – seminář

15. 05. 2018 Tomáš Szydlowski

Řízení potravinářské výroby, sběr dat z potravinářské výroby, provázání výroby a informačního systému v potravinářských firmách. Automatizace v potravinářských firmách – toto jsou témata semináře, který pořádáme v červnu 2018.

Zveme potravinářské firmy a výrobce krmiv, kteří pracují s konceptem výroby podle receptury, vytvářejí směsi, ty následně zpracovávání, suší, drtí, balí na náš seminář pořádaný v červnu 2018 v Olomouci. Místo a čas bude upřesněn podle počtu zájemců. Neváhejte nás kontaktovat a zajistit si účast.

Vazba výroba – informační systém

Na každé pracoviště umíme dodat technologie, které prováží toto pracoviště s informačním systémem. V důsledku tohoto kroku přinášíme:

  • Evidujeme přesně spotřebu surovin
  • Evidujeme výkon a produktivitu jednotlivých pracovišť
  • Přinášíme zpětnou dohledatelnost – tracebilitu
  • Evidujeme množství, počty kusů vyrobených výrobků a polotovarů

Vazba na odměňovací systém

Propojením technologií s odměňovacím systémem můžeme dojít k řešení, kdy si každý pracovník ve výrobě může zjistit aktuální stav své výplaty, aktuální výdělek za směnu apod.

Pracoviště

Zpravidla ve výrobě pokrýváme tato pracoviště:

  • Receptura – pomocí terminálů, vah a dalších technologií je pracoviště vybaveno schopností řízeného míchání receptu s automatickým odváděným vážených surovin do informačního systému.
  • Míchárna
  • Sušírna – zpravidla dochází k výrobě polotovarů, které jsou označeny čárovým nebo qr kódem, kde jsou uloženy všechny potřebné informace (váha při vážení, vstupní surovina, obsluha, okamžik vzniku apod.
  • Balírna
  • Tabletárna

Kromě těchto pracovišť naše řešení pokrývá i specializovaná pracoviště jako mohou být např. konkrétní balící linky, pracoviště plnící např. tzv. big bag-y, zakázkové instalace výrobních technologií. Přesahem našeho řešení je vazba do informačního systému a do jeho agend, kde klíčové jsou:

  • Sklady – sklady surovin a polotovarů
  • Mzdová agenda
  • Účetnictví
  • Obchodní oddělení

Automatizace a sběr dat ze strojů v potravinářské výrobě

Možnosti sběru dat ze strojních zařízení v potravinářské výrobě.

Produktivita stroje

Jaká je reálná produktivita stroje, kolik jednotek bylo vyprodukováno, jaké jsou prostoje stroje, jak dlouho trvá odstávka, automatické přivolání údržby v případě výpadku.

Evidence spotřeby stroje a její optimalizace

Vedlejším přínosem je přibližné monitorování spotřeby elektrické energie stroje. Umíme rovněž přesně změřit spotřebu elektrické energie celého objektu, celé série strojů apod., a na základě výsledků měření navrhnout optimalizaci spotřeby energie a její úsporu zákazníkovi.

Výstupy sběru dat a jejich využití

Výstupy jsou dostupné prostřednictvím webového prohlížeče nebo se mohou stát součástí Vašeho informačního systému.

V případě Vašeho zájmu o nabízená témata nás kontaktujte a zajistěte si svou účast ZDE.




Mohlo by Vás dále zajímat

Mobilní čtečka čárových kódů

Využití čteček čárových kódů v řízeném skladu v systémech Helios Orange a Datahub

3. 11. 2020

Jistě není nutné v dnešní době zdůrazňovat, jak je důležité mít systém ve svých skladových položkách, aby bylo možné uspokojit požadavky zákazníka vždy k jeho plné spokojenosti. To ovšem předpokládá přesnou evidenci skladových zásob a jejich umístění …

Pokračovat ve čtení

Představujeme vám naši novou cloudovou aplikaci DATAMIX ÚDRŽBA

18. 05. 2021

Cloudová aplikace DATAMIX ÚDRŽBA je určena pro továrny a výrobní společnosti, které chtějí digitalizovat evidenci údržby a plánovat úkony údržby. Klíčové funkce aplikace DATAMIX ÚDRŽBA Základním úkolem aplikace je evidovat počet oprav. Z těchto dat lze získat …

Pokračovat ve čtení

Představujeme vám naši novou cloudovou aplikaci DATAMIX Evidence naměřených hodnot

25. 05. 2021

Cloudová aplikace DATAMIX Evidence naměřených hodnot je určena pro galvanovny, chemické provozy a továrny, které chtějí zavést evidenci naměřených hodnot (chemických dat) z nádrží, van, přístrojů a dalších zařízení. Klíčové funkce aplikace DATAMIX Evidence naměřených …

Pokračovat ve čtení

Přehled nad úkoly a zjednodušení schvalovacího procesu

Zaveďte Workflow do Vaší společnosti

28. 08. 2015

Ztrácejí se Vám důležité dokumenty při „schvalovacím kolečku“? Trvá Vám proces schvalování faktur a dokumentů dlouho? Telefonují Vám dodavatelé z důvodu neuhrazení faktury, kterou Vy však nemůžete ani najít? Chcete ušetřit papír spotřebovaný na „zbytečný“ tisk …

Pokračovat ve čtení

DATAMIX Project Monitor - systém nejen pro projektové řízení

DATAMIX Project Monitor – systém nejen pro projektové řízení

12. 07. 2020

Představujeme Vám náš nový software pro projektové řízení DATAMIX Project monitor. Pokud se ve své firmě potýkáte s řízením projektů a zakázek nebo jen potřebujete vylepšit sdílení informací a podkladů v době home office, bude tento software …

Pokračovat ve čtení

Nový modul pro naši půjčovnu IceBerg Rent 2.0

29. 06. 2018

V rámci přípravy na novou sezónu jsme pro Vás připravili zajímavou novinku. Od dnešního dne přijímáme předobjednávky na nový modul Čtečka Občanských průkazů. Tento modul přináší zrychlení procesu vytváření nové zápůjčky. Nově při zadávání zápůjčky …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.