Potravinářské firmy a automatizace – seminář

15. 05. 2018 Tomáš Szydlowski

Řízení potravinářské výroby, sběr dat z potravinářské výroby, provázání výroby a informačního systému v potravinářských firmách. Automatizace v potravinářských firmách – toto jsou témata semináře, který pořádáme v červnu 2018.

Zveme potravinářské firmy a výrobce krmiv, kteří pracují s konceptem výroby podle receptury, vytvářejí směsi, ty následně zpracovávání, suší, drtí, balí na náš seminář pořádaný v červnu 2018 v Olomouci. Místo a čas bude upřesněn podle počtu zájemců. Neváhejte nás kontaktovat a zajistit si účast.

Vazba výroba – informační systém

Na každé pracoviště umíme dodat technologie, které prováží toto pracoviště s informačním systémem. V důsledku tohoto kroku přinášíme:

  • Evidujeme přesně spotřebu surovin
  • Evidujeme výkon a produktivitu jednotlivých pracovišť
  • Přinášíme zpětnou dohledatelnost – tracebilitu
  • Evidujeme množství, počty kusů vyrobených výrobků a polotovarů

Vazba na odměňovací systém

Propojením technologií s odměňovacím systémem můžeme dojít k řešení, kdy si každý pracovník ve výrobě může zjistit aktuální stav své výplaty, aktuální výdělek za směnu apod.

Pracoviště

Zpravidla ve výrobě pokrýváme tato pracoviště:

  • Receptura – pomocí terminálů, vah a dalších technologií je pracoviště vybaveno schopností řízeného míchání receptu s automatickým odváděným vážených surovin do informačního systému.
  • Míchárna
  • Sušírna – zpravidla dochází k výrobě polotovarů, které jsou označeny čárovým nebo qr kódem, kde jsou uloženy všechny potřebné informace (váha při vážení, vstupní surovina, obsluha, okamžik vzniku apod.
  • Balírna
  • Tabletárna

Kromě těchto pracovišť naše řešení pokrývá i specializovaná pracoviště jako mohou být např. konkrétní balící linky, pracoviště plnící např. tzv. big bag-y, zakázkové instalace výrobních technologií. Přesahem našeho řešení je vazba do informačního systému a do jeho agend, kde klíčové jsou:

  • Sklady – sklady surovin a polotovarů
  • Mzdová agenda
  • Účetnictví
  • Obchodní oddělení

Automatizace a sběr dat ze strojů v potravinářské výrobě

Možnosti sběru dat ze strojních zařízení v potravinářské výrobě.

Produktivita stroje

Jaká je reálná produktivita stroje, kolik jednotek bylo vyprodukováno, jaké jsou prostoje stroje, jak dlouho trvá odstávka, automatické přivolání údržby v případě výpadku.

Evidence spotřeby stroje a její optimalizace

Vedlejším přínosem je přibližné monitorování spotřeby elektrické energie stroje. Umíme rovněž přesně změřit spotřebu elektrické energie celého objektu, celé série strojů apod., a na základě výsledků měření navrhnout optimalizaci spotřeby energie a její úsporu zákazníkovi.

Výstupy sběru dat a jejich využití

Výstupy jsou dostupné prostřednictvím webového prohlížeče nebo se mohou stát součástí Vašeho informačního systému.

V případě Vašeho zájmu o nabízená témata nás kontaktujte a zajistěte si svou účast ZDE.




Mohlo by Vás dále zajímat

Blížíme se ke konci implementace rozšíření Helios Orange ve firmě VHS SITKA

Blížíme se ke konci implementace rozšíření Helios Orange ve firmě VHS SITKA

23. 05. 2018

Na podzim 2017 jsme zahájili další úpravy informačního systému Helios Orange ve firmě VHS SITKA, s.r.o., která je již několik let naším zákazníkem. V minulém a částečně také v tomto roce jim byla dle jejich požadavků implementována …

Pokračovat ve čtení

Jednoduché řešení tisku dokumentů

Helios Orange – Zefektivnění tisku dokumentů

25. 08. 2016

Každý dnes potřebuje tisknout dokumenty – smlouvy, dodatky ke smlouvám apod.  Jak vypadá taková smlouva či dodatek? Dokument z větší části obsahuje stále stejný text (ujednání) a je potřeba do něj dopsat iniciály či data vystavení …

Pokračovat ve čtení

PF 2017 náhled

PF 2017

5. 01. 2017

Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a do nového roku hodně osobních i pracovních úspěchů.

Pokračovat ve čtení

DATAMIX festival na Colours of Ostrava 2019

6. 08. 2019

Již od roku 2010 úspěšně používá mezinárodní festival Colours of Ostrava naši cloudovou aplikaci DATAMIX festival na řízení procesů souvisejících s chodem festivalu. Toto řešení se časem ukázalo jako vhodná forma, jak obsluhovat jednotlivé brány, …

Pokračovat ve čtení

Správný parťák pro implementaci

Vyberte si správně dodavatele ERP systému

11. 09. 2015

V dnešní době je velmi složité vybrat si vhodný systém pro řízení Vaší společnosti. Na trhu je spousta informačních systémů vhodných pro velikostně různé společnosti. Jejich funkčnost bývá často téměř stejná a není tedy rozhodujícím kritériem …

Pokračovat ve čtení

Dokončení implementace systému Helios Orange pro společnost COLOR-OPTIK

Dokončení implementace systému Helios Orange pro společnost COLOR-OPTIK

14. 06. 2018

Společnost COLOR – OPTIK s r.o. je velkoobchod a přední distributor produktů pro oční optiky s působností na českém i slovenském trhu. COLOR – OPTIK je již několik let naším zákazníkem a v létě 2017 se …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.