Helios Orange rozšíření – plugin

19. 06. 2015 Tomáš Szydlowski

Plugin, nebo-li rozšíření je jedna z klíčových věcí, která umožní rozšířit informační systém Helios Orange. Ve své praxi se s tímto řešením setkáváme velmi často. Vyvinuli jsme desítky specifických rozšíření která mají podobu pluginu.

Na co je plugin k Helios Orange?

Jedná se o rozšíření funkcionality, které se distribuuje formou celého balíčku. Takový balíček může obsahovat celou agendu činností. Mezi naše nejznámější pluginy patří:

  • DMS můstek – kompletní balíček, který propojí Helios Orange se systémem DMS škoda auto. Jedná se vlastně o funkcionalitu, která pomáhá prodejcům, servisům a distributorům, kteří jsou navázaní na Škoda auto, posílat data mezi oběma systémy.
  • Propojení Helios Orange se systémem SAP v oblasti celních deklarací.
  • Ukládání souborů mimo databázi Helios Orange.
  • Propojení systému Helios Orange s odváděním výroby pomocí systému DataHub.
  • Propojení systému Helios Orange se řízením skladem v systému DataHub.
  • Propojení systému Helios Orange s různými e-shopy.
  • Plugin pro analýzu skladových zásob pomocí balanced scored cards metodou A,B,C.

Kdy vzniká potřeba rozšiřovat informační systém pluginem

Největší potřebu vnímáme v oblastech přenosu dat mezi systémy, následně v integračních řešeních, která skládají a rozšiřují IS do požadovaných kontur. Existuje celá řada již hotových řešení pro konkrétní agendy. Tato řešení lze velice jednoduše z pohledu zákazníka či uživatele vložit do systému, právě díky architektuře, která obklopuje každý plugin.

Instalace pluginu do prostředí Helios Orange

Je velmi jednoduchá a podobná známým prostředím z mobilních aplikací. Pluginy jsou uloženy v cloudovém úložišti a po jejich zakoupení dojde k rozšíření licence samotného systému a instalaci pluginu. Samotná instalace je tedy triviální, ale nutno dodat, že ne vždy je tímto proces dokončen. Je také nutné naučit se s pluginem pracovat, někdy je zase potřeba provést základní nastavení, v závislosti na tom, k čemu je plugin určen.

Aktuálně dostupné pluginy

Celou plejádu hotových řešení lze vidět v prostředí Helios Store přímo z aplikace Helios Orange. Každý uživatel tak má možnost podívat se, která řešení existují a na co jsou určená. Velkou devizou je možnost nechat si plugin vytvořit na míru a získat tak funkcionalitu, která přesně pasuje na konkrétní problematiku, proces, agendu. My v Datamixu se zabýváme výrobou takovýchto řešení.




Mohlo by Vás dále zajímat

Happy Days s DATAMIXEM a systémem IceBerg Rent

7. 07. 2017

Máte systém Icebergrent a týká se Vás již od příštího roku EET? Nechce se Vám, ale musíte to pro následující sezónu vyřešit a nevíte, jak přesně postupovat? V DATAMIXU Vám rádi se zavedením elektronické evidence tržeb …

Pokračovat ve čtení

Vztahy s obchodními partnery

QMS – Vztahy s obchodními partnery

17. 05. 2016

Chcete mít přesnější informace o Vašich dodavatelích a odběratelích? Nestačí Vám pouze seznam organizací rozdělený na odběratele a dodavatele? Postrádáte podrobnější informace?

Pokračovat ve čtení

Digitalizace firmy

1. 08. 2020

Naší vizí je správně digitalizovaná firma → Cílem tohoto přístupu je použít vhodné technologie, nástroje, dodavatele či možnosti a zároveň správné know-how z manažerských, konzultačních, poradenských či vyzkoušených postupů, které pomůžou úspěšně digitalizovat firmu. Rámec digitalizace …

Pokračovat ve čtení

Co je to webinář?

Webinář Helios Orange a jeho výhody

11. 08. 2016

Přijali jste nového zaměstnance a potřebujete ho zaškolit? Našli jste vhodné školení, ale koná se v Brně, Praze nebo Hradci Králové a všechna tato města jsou daleko? Individuální školení je pro Vás příliš drahé? Využijte webinář

Pokračovat ve čtení

IceBerg Rent - Systém pro půjčovny sportovního vybavení

IceBerg Rent – Systém pro půjčovny sportovního vybavení

23. 01. 2017

Vlastníte půjčovnu sportovního vybavení a ještě nemáte vhodný software, který by Vám pomohl s evidencí zákazníků, skladových položek, výpůjčkami nebo rezervací? Pak vyzkoušejte IceBerg Rent.

Pokračovat ve čtení

Systémová podpora postavička dolar

Proč platit maintenance aneb výhody systémové podpory

28. 02. 2017

Platba maintenace byla a je jedním z nejdiskutovanějších témat mezi zákazníky. V dnešní době již málokterý software nemá jako součást pořizovací ceny právě tuto složku. Maintenance neboli systémová podpora je prostě nedílnou součástí prodeje a není možné …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.