Zázemí pro implementaci informačního systému

8. 04. 2016 Alena Szydlowská

Snad každý se někdy setkal nebo neustále setkává s informačním systémem. Málokdo však ví, co je potřeba pro správný chod IS. Chcete-li vědět, jestli máte kompetentní vybavení pro používání systému, čtěte dál náš článek.

 

Informační systém dnešní doby je pro firmu jako takovou úžasný. Jeho propojení a možnosti, které nabízí, jsou téměř neomezené. Neuvěřitelnou rychlostí jsme schopni vyhledat různé informace. Tisíce informací, které denně získáváme, nám nejen usnadňují práci a zvyšují produktivitu, ale šetří náš čas a naši mysl. Jenže s jídlem roste chuť a s dobrým apetitem další nároky a požadavky. Tyto již vytvořené hodnoty se pro nás staly všední. Funkci těchto hodnot vnímáme víc než lhostejně. Kdo z nás však ví, jak to všechno funguje od základu? Pojďme si zábavnou formou vysvětlit infrastrukturu správné implementace IS v našem případě Helios Orange.

Úspěšná plavba.

Zvedněte s námi kotvy za úspěšnou plavbou!

Abyste mohli úspěšně vyplout s Helios Orange, potřebujete loď, jakýkoliv hardware (železo), na který nalodíte posádku. Následně je třeba si pořídit pěknou palubu, licenci MS server, bez paluby se nehnete. Měli byste také vědět, kolik máte lidí, kteří budou společně loď ovládat. Budete-li si přát i navigátory, kteří by z vaší základny vzdáleně řídili plavbu, potřebujete tzv.
MS Terminal server, rovněž s počtem lidí, u kterých chcete, aby tento vzdálený přístup měli.

Poslední, co vám schází a je nezbytně důležité, je lodní motor MS SQL databázi odpovídající velikosti vaší lodi včetně posádky. Výběr lodního motoru je následující: Express, Standart a Enterprise v případě, že ovládáte zaoceánský parník. Pořízení Express je finančně nenáročné, svou výkonností je vhodný pro posádku do 5 lidí. Standart je osvědčená kvalita. Jeho silové rozhraní je pro 10 lidí a více. I tam je potřeba na základě počtu lidí koupit motor dostatečně výkonný. Běžná licence motoru je ovšem nákladná.

Náš motor RUNTIME lze pořídit za dvě třetiny nákladů běžného motoru a to je příjemné. Nyní máte připravenou loď pro úspěšnou implementaci našeho IS. Nechte si poradit a zvedněte s námi kotvy za úspěšnou plavbou!




Mohlo by Vás dále zajímat

Saldo nad prvotními doklady v IS Helios Orange

Saldo nad prvotními doklady

27. 10. 2015

V modulu fakturace systému Helios Orange se objevila nová funkcionalita s názvem Saldo nad prvotními doklady, která umožňuje aktivně pracovat a sledovat saldo pohledávek a závazků přímo z evidence faktur.

Pokračovat ve čtení

Kapacitní plánování

Technické nároky systému Helios Orange

23. 02. 2017

Často u zákazníků narážíme na otázky ohledně technické náročnosti provozu systému Helios Orange. V tomto článku Vám tedy přinášíme přehled technických nároků systému Helios pro minimální konfiguraci.

Pokračovat ve čtení

Správný parťák pro implementaci

Víte, čím se od sebe liší různé informační systémy?

20. 10. 2020

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství informačních systémů, až se v tom zákazníci začínají ztrácet a pořádně nevědí, který je pro ně ten vhodný a který si vlastně mají vybrat. Někteří potřebují pouze …

Pokračovat ve čtení

zachraňme účetní

Kvalitní účetní? Ohrožený druh! Pomozte nám ho ochránit

13. 04. 2015

Kvalitní mzdová účetní, druh, který se blíží vyhynutí. Byli bychom rádi, pokud byste se k naší záchraně tohoto druhu připojili. Nemůžeme totiž přenést přes srdce, že by za pár desítek let na této planetě nebyl …

Pokračovat ve čtení

program pro půjčovny sportovního vybavení

Rozjíždíme spolupráci se společností SkiResort Live

19. 04. 2020

Náš produkt DATAMIX Rent si v současné době vybrala firma SkiResort Live,největší provozovatel lyžařských areálů v Česku. Tato firma je zároveň také poskytovatelem služeb s garancí kvality, jako jsou lyžařské školy, ski servis a půjčovny vybavení. Společnost SkiResort …

Pokračovat ve čtení

Digitalizace firmy

1. 08. 2020

Naší vizí je správně digitalizovaná firma → Cílem tohoto přístupu je použít vhodné technologie, nástroje, dodavatele či možnosti a zároveň správné know-how z manažerských, konzultačních, poradenských či vyzkoušených postupů, které pomůžou úspěšně digitalizovat firmu. Rámec digitalizace …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.